Splošni pogoji

1. Registracija 

Nakup lahko opravite samo kot registriran uporabnik. Vaši vnešeni podatki bodo varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

2. Naročilo 

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene (1) ure sporočite na naš elektronski naslov ali pa nas pokličete. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Romita - Gašper Trpin s.p. ) nepreklicno sklenjena. Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure in so izdelki na zalogi, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13 uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka običajno prispe že en (1) dan po odpošiljanju. 

3. Plačevanje 

Plačilne opcije so naslednje: 

  • Po povzetju: Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.
  • Po predračunu: Ko kupec opravi naročilo, se mu izpišejo podatki, na kateri račun je potrebno denar nakazati. Takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.
4. Dostava 

Dostavo vrši dostavna služba Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja in pakiranja znašajo 4,00 EUR brez ddv.

5. Cene 

Cene prikazane na spletni strani  VSEBUJEJO DDV. Znesek davka je izračunan in prikazan v postopku potrjevanja naročila. Cene veljajo na dan nakupa in do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od nakupa.

8. Vračilo in zamenjava blaga 

Že kupljeno blago se lahko pošlje nazaj in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec. Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh sporoči podjetju, da odstopa od nakupa, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail gasper.trpin@romita.si, blago pa vrniti v 30. dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

9. Reklamacije in garancija 

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 041/682-474, preko e-maila: gasper.trpin@romita.si, pošiljke pa vrnete na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na dnu strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej nevedena.

10. Varovanje osebnih podatkov

Kupci in uporabniki spletne trgovine soglašajo, da podjetje Romita Gašper Trpin s.p. njihove osebne podatke, katere posredujejo v okviru uporabe spletne trgovine (ime, priimek in elektronski naslov in telefonsko številko), uporabi za trženjske aktivnosti podjetja Romita Gašper Trpin s.p. (obveščanje o produktih, storitvah, in drugih promocijskih aktivnostih podjetja). Kupec in uporabnik spletne trgovine lahko pisno prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih preko spletne trgovine za namene trženjskih aktivnosti, tako da posreduje e-pošto na naslov admin@romita.si ali se odjavi preko povezave navedene v posamezni trženjski aktivnosti. Z uporabo obrazcev v spletni trgovini sodelujoči potrjujejo, da so seznanjeni s pogoji poslovanja in z odkljukanim okencem v obrazcu potrjujejo, da se z njimi strinjajo V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo te pogoji za primarne v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Avtentično tolmačenje teh pogojev  določa izključno podjetje. Vsi osebni podatki bodo varovani v skladu s splošnimi akti organizatorja s področja varovanja osebnih podatkov in skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

11. Upravljalec trgovine 

Romita Gašper Trpin s.p

Irča vas 24/a

8000 Novo mesto